عرضه و تقاضا چیست 📊سطوح عرضه و تقاضا در پرایس اکشن [بررسی ناحیه عرضه و تقاضا + شناسایی سطوح]

18 جولای 2024 -

سطوح عرضه و تقاضا چیست؟

 

پرایس اکشن (حرکات قیمت) باعث به وجود آمدن اصطلاحات بسیاری در بازار های مالی شده است؛ یکی از اصطلاحات معروفی که هر معامله گر آن را شنیده “ناحیه عرضه و تقاضا” است.

عرضه و تقاضا (Supply and Demand) در بازار مالی بر اساس، مقدار سفارش های «فروش» (عرضه) و تعداد سفارش های «خرید» (تقاضا) به وجود می آید؛ اگر مقدار عرضه بیشتر از تقاضا باشد، قیمت [کالا یا سهام] کم می شود؛ اگر تقاضا بیش از عرضه باشد، قیمت بالا می رود.

به طور کلی عامل اصلی حرکت قیمت، عرضه و تقاضای معامله گران است؛ عوامل بسیاری مانند اخبار اقتصادی، تولیدات داخلی، میزان نقدینگی و… بر میزان عرضه و تقاضا تاثیر می گذارند.

الگو های بسیاری به دلیل نواحی عرضه و تقاضا در نمودار به وجود می آید؛ از جمله این الگو ها می توان به کندل ستاره صبحگاهی اشاره کرد که دارای وین ریت بالای 50% در معاملات است.

تشخیص مناطق عرضه و تقاضا با ابزار های تحلیل تکنیکال و بررسی رفتار قیمت امکان پذیر می شود؛ در ادامه به آموزش سطوح عرضه و تقاضا در پرایس اکشن می پردازیم.

عرضه و تقاضا چیست

عرضه و تقاضا supply and demand
تاثیر عرضه و تقاضا ایجاد حرکت در قیمت
عوامل موثر بر عرضه و تقاضا اخبار، تولیدات، نقدینگی بازار
تشخیص نواحی عرضه و تقاضا ابزار های تحلیل تکنیکال

 

آموزش ناحیه عرضه و تقاضا

 

عرضه و تقاضا به زبان ساده، نواحی شروع موج های حرکتی بزرگ در نمودار است؛ که تریدر ها از گذشته چارت برای مشخص کردن این نواحی عرضه و تقاضا استفاده می کنند.

برای مثال اگر یک موج صعودی [اعم از حرکت قوی یا معمولی] در نمودار وجود داشته باشد؛ محدوده شروع موج به عنوان «ناحیه تقاضا» تلقی می شود، که این ناحیه در آینده می تواند منطقه خوبی برای «خرید» باشد.

ساختار قیمت [کف ها و سقف ها] از طریق عرضه و تقاضا در بازار مالی به وجود می آید که نشانه ای از تفکرات تریدر ها برای ارزش یک سهم است. با شناسایی سطوح عرضه و تقاضا می توانید قیمت های مناسب برای خرید و فروش را تشخیص دهید.

البته که برای معامله کردن با سطوح عرضه و تقاضا، باید پارامتر های دیگری از تحلیل تکنیکال را نیز در کنار عرضه و تقاضا در نظر گرفت؛ پارامتر هایی مانند جهت حرکت روند، قدرت سنجی کندل ها، اعتبار سنجی سطوح حمایت و مقاومت از مهم ترین موارد هستند.

اثر عرضه و تقاضا روی قیمت

همانطور که پیش تر گفته شد، عرضه و تقاضا علت اصلی واکنش های قیمت است؛ معامله گران در نقاط مختلف نمودار تصمیم به ثبت سفارش خرید و فروش میگیرند؛ که همین امر نوسانات قیمت را ایجاد می کند.

سطوح عرضه و تقاضا می توانند باعث توقف حرکت قیمت [بر اساس میزان سفارشات] شوند؛ حتی در مواقعی حجم سفارشات در سطوح عرضه و تقاضا به حدی بالاست، که باعث «تغییر روند» در نمودار می شود.

برای مثال اگر برای یک سهم 2 میلیون دلار تقاضای خرید وجود داشته باشد و در سمت مقابل فروشنده ها تمایل به عرضه این مقدار از سهام را نداشته باشند؛ قیمت آن سهم افزایش می یابد تا جایی که از نظر فروشنده مناسب برای عرضه باشد.

 

شناسایی سطوح عرضه و تقاضا

برای شناسایی سطح عرضه و تقاضا، می توانید از حرکت های قیمت که باعث به وجود آمدن حمایت و مقاومت می شود و ابزار های تحلیلی مانند خطوط افقی و مورب، ابزار مستطیل و اندیکاتور های مبتنی بر عرضه و تقاضا استفاده نمایید.

در ادامه نحوه تشخیص نواحی عرضه و تقاضا روی نمودار را با استفاده از کاربردی ترین ابزار برای مشخص کردن نقاط عرضه و تقاضا توضیح داده ایم.

 

محدوده عرضه و تقاضا با ابزار مستطیل

در سبک های معروف مانند اسمارت مانی (Smart Money)، از این ابزار برای نواحی عرضه و تقاضا در فارکس استفاده می کنند؛ محدوده های مهم حمایت کننده قیمت یا مقاومت های سر راه قیمت می تواند با ابزار مستطیل به شما یاد آور محدوده عرضه و تقاضا شود.

سطوح عرضه و تقاضا در پرایس اکشن

 

تشخیص نقاط عرضه و تقاضا با خطوط افقی و مورب

یکی دیگر از راه های ترسیم ناحیه عرضه و تقاضا روی نمودار استفاده از ابزار “خط” است؛ اگر معامله گری هستید که بر اساس بریک اوت (شکست) ترید می کند؛ یکی از بهترین راه های تشخیص نواحی عرضه و تقاضا استفاده از خطوط است.

شناسایی سطوح عرضه و تقاضا

ترسیم خطوط نواحی عرضه و تقاضا می تواند به صورت افقی [حمایت و مقاومت] یا مورب [خط روند] باشد که در آینده با واکنش قیمت به این خطوط، معامله گران برای انجام معاملات تصمیم گیری می کنند.

محدوده عرضه و تقاضا

 

تشخیص نواحی عرضه و تقاضا با اندیکاتور ها

اندیکاتور های متمرکز بر نواحی خرید و فروش مانند اندیکاتور rsi یا cci می تواند به عنوان تاییدیه برای ورود به یک نقطه عرضه یا تقاضا مورد استفاده قرار بگیرد.

به طور مثال در انتهای روند نزولی اگر میانگین متحرک اندیکاتور rsi زیر عدد 30 [محدوده اشباع فروش] برود و قیمت در نزدیکی ناحیه عرضه قدرتمند باشند، احتمال واکنش قیمت به این ناحیه بالا می رود.

نواحی عرضه و تقاضا

مقایسه سبک rtm و ict

سبک rtm چه تفاوتی با ict دارد

در سبک rtm و ict از سطوح عرضه و تقاضا استفاده می شود؛ برای اطلاع از تفاوت سبک rtm و ict می توانید مطلب زیر را مطالعه کنید:

مقایسه سبک rtm و ict

 

💡نظر کارشناس درباره نواحی عرضه و تقاضا

 

در این مقاله سعی کردیم به آموزش عرضه و تقاضا بپردازیم؛ مبحث مهمی که باعث حرکت قیمت می شود و با درک درست از نواحی عرضه و تقاضا می توانید تصمیم گیری های بهتری در انجام معاملات خود داشته باشید.

تمام حرکات قیمت برگرفته از صف های عرضه و تقاضا در صفحه سفارشات است؛ حتی می توان گفت پایه تمام استراتژی ها مبحث عرضه و تقاضا است و همین دلایل برای پی بردن به اهمیت مهارت تشخیص عرضه و تقاضا کافی است.

سوالات متداول

تاثیر نواحی عرضه و تقاضا در نمودار چیست؟

باعث واکنش قیمت به سطوح حمایت و مقاومت می شود.

چگونه سطوح عرضه و تقاضا را تشخیص دهیم؟

برای تشخیص سطوح عرضه و تقاضا شروع موج های حرکتی بزرگ در گذشته نمودار اولین قدم است.

تاثیر سطوح عرضه و تقاضا روی قیمت چیست؟

سطوح عرضه و تقاضا می تواند باعث توقف قیمت و یا بازگشت قیمت شود.

درج نظر