انواع سبک معاملاتی در فارکس 👩‍💻سبک های ترید در فارکس چیست؟

04 فوریه 2024 -

معرفی انواع سبک معاملاتی در فارکس

 

در ابتدای آموزش فارکس معامله گران با یک بازار بسیار پویا و پرتغییر مواجه می شوند که تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند اخبار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، نرخ بهره، تورم، عرضه و تقاضا، اعتبار و اعتماد و … قرار می گیرد.

بنابراین، معامله گران باید با تحلیل بازار و استفاده از استراتژی های مختلف، سعی کنند از حرکت قیمت، سود کسب کنند. یکی از مهم ترین تصمیماتی که معامله گر باید بگیرد، انتخاب سبک معاملاتی مناسب است.

سبک معاملاتی، نحوه «ورود و خروج از بازار»، «مدت زمان نگه داشتن موقعیت ها»، «تعداد معاملات»، «حجم سرمایه گذاری»، «ریسک پذیری» و «هدف گذاری» را تعیین می کند.

در این پست، به بررسی 4 سبک معاملاتی اصلی فارکس می پردازیم:

  • سبک معاملاتی اسکالپینگ (Scalping Trading)؛
  • سبک معاملاتی دی تریدینگ (Day Trading)؛
  • سبک معاملاتی سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)؛
  • سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ (Position Trading).

هر سبک معاملاتی [دارای مزایا و معایب خاص خود است و] باید با شخصیت، سطح دانش، تجربه و اهداف معامله گر سازگار باشد. در ادامه به بررسی هریک از این سبک های معاملاتی ترید در فارکس می پردازیم.

انواع سبک معاملاتی در فارکس

در جدول زیر می توانید زمان لازم (به طور معمول) برای انجام هر کدام از سبک های معاملاتی فارکس و بورس جهانی را مشاهده کنید:

سبک معاملاتی مدت زمان معامله
اسکالپینگ از 1 تا 10 دقیقه
ترید روزانه از 5 دقیقه تا 10 ساعت
سوئینگ تردینگ از 1 روز تا 10 روز
پوزیشن تریدینگ از 10 روز تا 5 سال

 

سبک های معاملاتی در فارکس برای تریدرها

 

در بازار فارکس به طور کلی 4 سبک معاملاتی اصلی وجود دارد. توجه داشته باشید که سبک های معاملاتی با استراتژی معاملاتی تفاوت دارد؛ و هر کدام از این سبک های معاملاتی، دارای استراتژی معاملاتی متنوعی هستند.

تفاوت تایم فریم اغلب استراتژی ها در 4 سبک معاملاتی اصلی فارکس را، در جدول زیر می توانید مشاهده کنید:

انواع سبک معاملاتی در فارکس؛ مقایسه تایم فریم استراتژی ها
تایم فریم
اسکالپ روزانه سوئینگ
پوزیشن
1 دقیقه
✔️
5 دقیقه ✔️ ✔️ ➖ 
15 دقیقه
✔️ ✔️
1 ساعت ✔️ ✔️ ✔️
4 ساعت ✔️ ✔️ ✔️
1 روز ✔️ ✔️ ✔️
هفتگی ✔️ ✔️
ماهیانه ✔️

 

📉سبک معاملاتی اسکالپینگ

 

اسکالپینگ (Scalping Trading) یک سبک معاملاتی کوتاه مدت است که در آن معامله گر سعی می کند با ورود و خروج مکرر (میانگین بین 5 تا 20 معامله در روز) از بازار، از حرکات جزئی قیمت، سود کوچکی کسب کند.

معامله گر اسکالپر معمولا موقعیت های خود را برای چند ثانیه تا چند دقیقه نگه می دارد و به ندرت بیش از یک ساعت در بازار می ماند. برای انجام استراتژی اسکالپ، معامله گران به صورت تمام وقت در بازار فارکس مشغول هستند.

او می تواند در یک روز ده ها معامله انجام دهد و از ابزارهای تحلیل فنی، نمودارهای کوتاه مدت و خبرهای بازار استفاده کند. مهمترین عناصر ترید در سبک معاملاتی اسکالپ شامل موارد زیر است:

  • توانایی شناسایی فرصت ها؛
  • تصمیم گیری سریع؛
  • پردازش مداوم اطلاعات جدید؛
  • واکنش به تغییرات ناگهانی در بازار.

تریدرهای اسکالپ باید دارای یک استراتژی خروج دقیق باشند زیرا یک ضرر قابل توجه می تواند کلیه سودهای کوچکی که کسب کرده‌اند را از بین ببرد.

 

🌅سبک معاملاتی دی تریدینگ (ترید روزانه)

 

دی تریدینگ (Day Trading) یک سبک معاملاتی کوتاه مدت است که در آن معامله گر سعی می کند با استفاده از الگوها، روندها و نوسانات روزانه بازار، سود بیشتری کسب کند.

معامله گر دی تریدر معمولا موقعیت های خود را برای چند ساعت نگه می دارد و به ندرت بیش از یک روز در بازار می ماند. او می تواند در یک روز، چندین معامله (بین 2 تا 10 معامله) انجام دهد.

  • مشارکت در معاملات با حجم بالاتر؛
  • توانایی تمرکز بر الگوهای فنی؛
  • جفت کردن ارزهای نوسانی که ممکن است در مدت زمان کوتاه حرکت های بزرگی ارائه دهند؛
  • معامله از طریق میانگین روزانه و اندیکاتور ها به جای استراتژی های بلندمدت.

موفقیت تریدر روزانه به ایجاد یک برنامه عملیاتی و مدیریت ریسک و بودجه بندی موثر برمی گردد. این معامله گران می توانند به صورت پاره وقت یا تمام وقت در بازار فعالیت نمایند.

استراتژی فارکس چیست؟، استراتژی معاملاتی فارکس

آشنایی با انواع استراتژی برای ترید روزانه

اغلب استراتژی های سبک معاملاتی دی تریدینگ برای معامله گران مبتدی و متوسط مناسب است. برای آشنایی با استراتژی ها این صفحه را بخوانید:

استراتژی فارکس

 

🌃سبک معاملاتی سوئینگ تریدینگ

 

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) یک سبک معاملاتی میان مدت است که در آن معامله گر سعی می کند با استفاده از روندها، سود زیادی کسب کند. این سبک برای معامله گران پاره وقت مناسب است.

معامله گر سوئینگ تریدر معمولا موقعیت های خود را برای چند روز نگه می دارد و به ندرت بیش از یک هفته در بازار می ماند. او می تواند در یک هفته چندین معامله انجام دهد و یا تنها با یک معامله در هفته کسب سود کند.

  • تمرکز بر روندهای جهانی به جای نوسانات روزانه؛
  • استفاده از رویکرد تلفیقی به تجزیه و تحلیل الگوهای اساسی و نمودارهای شمعی؛
  • قرار دادن موقعیت های بیشتر در جفت ارزهایی مانند پوند و دلار؛
  • گرفتن نقاط بالا و پایین؛
  • تمرکز بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال حرکت قیمت ها.

همچنین، تریدرهای سوینگ در معرض هزینه سواپ یا بهره شبانه و گپ قیمت در آخر هفته ها هم هستند، که بازار در اول هفته بعد، ممکن است با قیمت های به شدت متفاوت باز شود. بنابراین، این سبک برای تریدرهای با تجربه‌ [نه تازه‌کاران]، مناسب است.

 

🛰️سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ

 

پوزیشن تریدینگ (Position Trading) یک سبک معاملاتی بلندمدت است که در آن معامله گر سعی می کند با استفاده از روند فاندامنتالی نماد، سود عظیمی کسب کند.

معامله‌گر پوزیشن تریدر معمولا موقعیت‌های خود را برای چند هفته تا چند ماه نگه می دارد و به ندرت کمتر از یک ماه در بازار می ماند. او می تواند در یک ماه چندین معامله انجام دهد و به مرور در ماه های بعد از بازار خارج شود.

این سبک برای تریدرهایی که بودجه زیادی در اختیار دارند مناسب است. این معامله گران می توانند به صورت پاره وقت در بازار فعالیت کنند و نقاط ورود به یک معامله برای این دسته از معامله گران، می تواند متعدد باشد.

  • تمرکز بر روندهای جهانی به جای نوسانات روزانه؛
  • ورود با سرمایه زیاد؛
  • خرید پله ای و بجای ورود نقطه ای؛
  • صبر و تحمل کافی برای رسیدن به سود.

موفقیت در تریدینگ سوینگ می‌تواند به سودهای بالاتر با ریسک نسبتا کمتر نسبت به یک سرمایه‌گذار اسکالپر منجر شود. این اما نیازمند فهم کافی از استراتژی های تریدینگ و توانایی تحلیل روندهاست.

این سبک معاملاتی برای سازمان ها و موسسات مالی بزرگ مثل بانک ها که دارای حجم زیادی از سرمایه هستند، مناسب است. همچنین افرادی که دارای سرمایه کم و وقت کمی هستند می توانند برای نگه داری بلند مدت سهام و ارزها از این سبک استفاده کنند.

 

💡جمع بندی کارشناس دیجی تریدرز درباره سبک های معاملاتی

 

معامله گران فارکس می توانند بر اساس فاکتورهای مهم هریک از سبک ها و متناسب با الگوی شخصیتی و زمان معاملات، استراتژی های هریک از سبک های معاملاتی را فرا بگیرند.

توجه داشته باشید که انتخاب سبک معاملاتی بسیار مهم تر از استراتژی معاملاتی است و می تواند نقش زیادی در مدیریت سرمایه و روانشناسی معاملاتی شما ایفا نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق بخش کامنت ها سوالات خود را با ما درمیان بگذارید. همچنین کارشناس های بروکرهای فارکس در مجموعه دیجی تریدرز آماده ارائه راهنمایی برای انتخاب بروکر مناسب هستند.

سوالات متداول

انواع سبک های معاملاتی در فارکس کدام اند؟

در بازار فارکس 4 سبک اصلی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • سبک معاملاتی اسکالپ
  • سبک معاملاتی روزانه
  • سبک معاملاتی سوئینگ
  • سبک معاملاتی پوزیشن

کدام سبک معاملاتی برای سرمایه کم مناسب است؟

در بین سبک های معاملاتی، اسکالپ برای سرمایه های کم می تواند مناسب باشد.

کدام سبک معاملاتی برای معامله گران مبتدی مناسب است؟

سبک های پوزیشن تریدینگ و دی تریدینگ برای معامله گران مبتدی با سرمایه کم مناسب است. بهتر است معامله گران برای آشنایی با بازار ابتدا از حساب سنتی استفاده نمایند و به مرور با سرمایه بیشتر وارد حساب های استاندارد شوند.

نظرات (2)
  1. من به دنبال سود مستمر و مداوم هستم کدام یک از این سبک معاملات برای من مناسب هست ؟

    • هر سبک معاملاتی متناسب با زمان و مدل ذهنی و سلیقه افراد باید انتخاب بشه و سپس یک استراتژی در آن سبک معاملاتی را یاد بگیرید. برای کسب سود مستمر و مداوم باید بتوانید به صورت منظم طبق استراتژی ترید کنید. بنابراین تمامی سبک های معاملاتی سوده هستند اما فردی بر اساس شرایط خودش می بایست در بازار فارکس فعالیت نماید.

درج نظر