آموزش روند در تحلیل تکنیکال
روندها در بازار مالی نقشی حیاتی ایفا میکنند و به عنوان یکی از مفاهیم پایه ای در آموزش فارکس و ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. روندها جهت حرکت کلی بازار یا قیمت یک دارایی را نشان می دهند.
شناخت روند ها نیازمند آشنایی با مفهوم پیوت در فارکس دارد. زیرا نمودار نمادهای بازار همیشه دارای بالا و پایین های مختلفی است که می تواند با روند های مختلفی همراه باشد.
اما در صورتی که معامله گران بتوانند در هر ناحیه، با تشخیص پیوت ماژور روند قیمتی را شناسایی کنند، تحلیل تکنیکال آنها دقیق و صحیح خواهد بود. این موضوع در تمامی سبک های تحلیلی مورد نیاز است.
تشخیص صحیح روندها می تواند سودآوری بیشتری برای معاملهگران به ارمغان بیاورد؛ زیرا به دنبال همراه با جهت اصلی بازار معامله میکنند. در این مقاله، به بررسی انواع روندها و نقش پیوتهای ماژور و سقف و کفهای قیمتی در تحلیل روندها میپردازیم.
انواع روندها در تحلیل تکنیکال
شناخت انواع روندها در تحلیل تکنیکال، اهمیت زیادی برای معامله گران دارد و ممکن است برای بسیاری از معامله گران ساده به نظر آید! اما این موضوع نقش زیادی در موفقیت معامله گران در فارکس و ارزهای دیجیتال دارد.
زیرا با شناخت روندها، امکان ورود صحیح به معامله با درصد موفقیت بالا فراهم می شود و معامله گران با شناخت روندها، می توانند حد ضرر و حد سود خود را در جای مناسب قرار دهند. در ادامه به بررسی انواع روندها می پردازیم:
📈روند صعودی در تحلیل تکنیکال
روند صعودی (Uptrend) زمانی شکل میگیرد که قیمت دارایی به طور مداوم در حال افزایش است. در یک روند صعودی، هر سقف جدید بالاتر از سقف قبلی و هر کف جدید بالاتر از کف قبلی قرار دارد.
این نوع روند نشاندهندهی قدرت خرید و تمایل بازار به افزایش قیمتهاست. در روند صعودی، معاملهگران معمولا به دنبال فرصتهای خرید هستند؛ زیرا انتظار دارند که قیمت ها همچنان به افزایش خود ادامه دهند.
در روندهای صعودی، سقف و کف ها در پیوتهای ماژور [نقاط بازگشتی] قرار دارند؛ که نشان دهنده ی پایان یک دوره اصلاح قیمتی و آغاز مجدد روند صعودی می باشند.
شناسایی سقف ها و کف های هر روند در مقیاسی که مورد ارزیابی قرار می گیرد، باید دارای پیوت های ماژور باشد، زیرا بازار همیشه دارای سقف ها و کف های مختلفی است اما شرط اساسی آنها، ماژور بودن است!
📉روند نزولی در تحلیل تکنیکال
روند نزولی (Downtrend) زمانی شکل میگیرد که قیمت دارایی به طور مداوم در حال کاهش است. در یک روند نزولی، هر کف جدید پایینتر از کف قبلی و هر سقف جدید پایینتر از سقف قبلی قرار دارد.
این نوع روند نشاندهندهی فشار فروش و تمایل بازار به کاهش قیمتهاست. در روند نزولی، معاملهگران معمولا به دنبال فرصتهای فروش هستند؛ زیرا انتظار دارند که قیمتها همچنان به کاهش خود ادامه دهند.
کفهای قیمتی نقاطی هستند که در آنها قیمت دارایی به پایینترین سطح خود میرسد و سپس شروع به افزایش میکند. سقف و کف های روند نزولی در پیوت های ماژور برای ارزیابی روند مورد بررسی قرار می گیرد.
شناسایی کفهای قیمتی میتواند به معاملهگران کمک کند تا نقاط ورود مناسب را در معاملات نزولی تعیین کنند. همچنین، کفهای قیمتی معمولا به عنوان نقاط حمایتی عمل میکنند که میتوانند مانع از ادامه کاهش قیمت شوند.
📊روند خنثی در تحلیل تکنیکال
روند خنثی (Sideways Trend) زمانی رخ میدهد که قیمت دارایی در یک محدوده و بازهی مشخص نوسان می کند و جهت خاصی ندارد. در یک روند خنثی، سقفها و کفها تقریبا در یک سطح قرار دارند و قیمت بین این دو سطح نوسان میکند.
این نوع روند نشاندهندهی عدم تصمیمگیری قطعی بازار است و معمولا معاملهگران در این شرایط از استراتژیهای نوسانگیری استفاده میکنند. روند خنثی به نواحی رنج (range) هم شناخته می شود.
💡نظر کارشناس درباره روند ها در بازار مالی
سوالات متداول
چگونه میتوان روند صعودی را شناسایی کرد؟
در روند صعودی، هر سقف جدید بالاتر از سقف قبلی و هر کف جدید بالاتر از کف قبلی قرار دارد.
کاربرد روند در تحلیل تکنیکال چیست؟
روند در تحلیل تکنیکال برای موارد زیادی مورد نیاز است از جمله:
- رسم خط روند
- نقاط حد ضرر معاملات
- شناسایی موقعیت های معاملاتی
- شناسایی الگوهای بازار و …