پرایس اکشن یا اندیکاتور 🏅برای انجام معاملات پرایس اکشن بهتر است یا اندیکاتور [مزایا+معایب]

17 جولای 2024 -

پرایس اکشن یا اندیکاتور؛ کدام بهتر است؟

 

معامله گری در بازار های مالی در امتداد پرایس اکشن صورت می گیرد؛ Price به معنای لغوی “قیمت” و Action معنی “حرکت” می دهد، که ترکیب این دو کلمه اساس بازار های مالی را شکل می دهد.

Price Action (حرکت قیمت) نشان دهنده شرایط حاکم بر بازار [قدرت خریدار و فروشنده] و مهم ترین عامل برای تصمیم گیری در ورود و خروج به معاملات است.

اندیکاتور ها (Indicator) دستیار های مبتنی بر کد هستند؛ که با اطلاعات قیمت و فرمول های محاسباتی خود، به تریدر در فرایند تحلیل و انجام معاملات کمک می کند؛ اندیکاتور های تحلیل تکنیکال هیچ داده ای را خارج از نمودار قیمت به معامله گر نمایش نمی دهند.

با توسعه بازار های مالی و تجارت الکترونیک، افراد مختلف بر اساس داده های نمودار، ابزاری را کد نویسی کردند که در نهایت معامله گری را آسان تر کند؛ اما برخی از تریدر ها معتقد اند، استفاده از اندیکاتور بیهوده است و توجه به حرکات قیمت برای معامله گری کافی می باشد.

با این حال بر اساس استراتژی هر فرد و نوع معاملات [اسکالپ، میان مدت، بلند مدت] دیدگاه های متفاوتی برای استفاده از پرایس اکشن یا اندیکاتور وجود دارد؛ در ادامه این مطلب به مقایسه پرایس اکشن و اندیکاتور پرداخته ایم.

پرایس اکشن یا اندیکاتور

پرایس اکشن حرکت قیمت
اندیکاتور ابزار معاملاتی
ماهیت پرایس اکشن عرضه و تقاضا
ماهیت اندیکاتور دستیار معامله گر

 

معامله با اندیکاتور یا پرایس اکشن

 

بسیاری از معامله گران برای تحلیل چارت، اعتقادی به استفاده از «اندیکاتور» ندارند؛ این دسته از تریدر ها تمرکز خود را روی نوسانات قیمت می گذارند و  به تمام تصمیمات خود بر پایه «پرایس اکشن» عمل می کنند.

به عقیده این معامله گران، قیمت به خودی خود از هوشمندی بالایی برخوردار است؛ که با نوع حرکت [شتاب حرکت و روند حرکت] تمام داده های لازم برای معامله کردن را در اختیار تریدر ها می گذارد.

استفاده از اندیکاتور ها در معاملات نیاز به صرف دقت و تمرکز بیشتر دارد، که ممکن است باب میل همه نباشد؛ در مواردی استفاده از اندیکاتور باعث بر هم زدن تمرکز می شود و همین امر باعث شده معامله گران استفاده از اندیکاتور ها را مفید ندانند.

تفاوت ها پرایس اکشن اندیکاتور
نمودار دارای نمودار ساده دارای نمودار شلوغ
کیفیت سیگنال بسته به مهارت بسته به فرمول
وظیفه نمایش تحرکات قیمت دستیار تحلیل و معامله
منبع داده ها عرضه و تقاضا بر اساس کندلهای گذشته

 

مزایای استفاده از پرایس اکشن

استفاده از پرایس اکشن در معامله گری، در عین سادگی، کاربردی ترین عامل «ورود» به معاملات است؛ اگر از حرکت قیمت درک درستی داشته باشید، اصلی ترین مولفه برای معامله گری را در دست دارید.

الگوی های پرایس اکشن [کندل استیک، هارمونیک، کلاسیک] بار ها در نمودار تکرار می شوند و کافی است «مهارت» خود را در تشخیص این الگو ها و نحوه معامله ان ها بالا ببرید.

ریسک معاملات با پرایس اکشن [در صورت تسلط کافی] به مراتب پایین تر از روش هایی است که نیاز به تاییدیه های اندیکاتوری دارند؛ البته که رسیدن به این جایگاه نیاز به تمرین و ممارست دارد.

با استفاده از پرایس اکشن می توانید، دید خود را در نمودار پیاده سازی کنید و بعد از کسب تجربه کافی یک استراتژی منحصر به فرد داشته باشید.

 

معایب استفاده از پرایس اکشن

پرایس اکشن همانطور که دارای مزایای جذاب است؛ معایب خاص خودش را دارد، در ادامه مهم ترین این معایب را شرح داده ایم:

  • تسلط بر پرایس اکشن [تحلیل حرکات قیمت] ممکن است زمان بر باشد.
  • تعصب بر استفاده از پرایس اکشن، ممکن است به شما ضرر مالی سنگین برساند.
  • تصمیم گیری درباره تمام سیگنال های بازار، بر عهده معامله گر است، که برای مبتدیان کار سختی خواهد بود.
  • بدون استفاده از اندیکاتور ممکن است، در موقعیت های متعدد وارد معاملات اشتباه شوید.

ترکیب اندیکاتور ها با پرایس اکشن

اندیکاتور ها تمام داده های خود را از پارامتر های نمودار بر می دارند؛ در نتیجه اندیکاتور تابع حرکت قیمت است و می تواند در مواردی برای انجام معاملات مفید واقع شود.

اگر درک درستی از کارایی اندیکاتور نداشته باشید، در پرایس اکشن شما را به اشتباه می اندازد؛ در مقابل، اگر در مواقع درست به «سیگنال های اندیکاتور» توجه نمایید، می تواند باعث سود آوری شما شود.

برای مثال زمانی که پرایس اکشن یک روند صعودی قدرتمند را نشان می دهد، ورود اندیکاتور rsi به منطقه اشباع خرید، می تواند باعث پامپ قیمت [حرکت صعودی شارپ] شود.

پرایس اکشن یا اندیکاتور

همچنین در نزدیکی «سطوح بازگشتی»، ورود اندیکاتور rsi به مناطق اشباع خرید و فروش می تواند عامل بازدارنده ای برای ورود به معاملات پر ریسک شود.

ترکیب درست پرایس اکشن با اندیکاتور می تواند باعث دریافت سیگنال های شفاف تر در ورود به معامله یا عدم ورود به معامله شود؛ در مواقعی پرایس اکشن به شما تریگر ورود [محرک نقطه ورود] می دهد؛ در حالی که اندیکاتور شما را از انجام آن معامله باز می دارد.

همه اندیکاتور ها صرفاً مفید نیستند و استفاده از برخی اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال دیگر منسوخ شده است؛ اما اندیکاتور های میانگین متحرک، اسیلاتور های متمرکز بر خرید و فروش و اندیکاتور های مربوط به حجم، می توانند موارد مفیدی برای ترکیب با پرایس اکشن باشند.

 

معایب استفاده اندیکاتور با پرایس اکشن

استفاده از اندیکاتور در کنار مزیت هایی که می تواند داشته باشد، دارای معایبی هست که در ادامه مهم ترین این موارد را توضیح داده ایم:

  • اندیکاتور ها باعث شلوغ شدن نمودار می شوند.
  • استفاده از چندین اندیکاتور احتمال خطا را بیشتر می کند.
  • اندیکاتور می تواند باعث پیش بینی قیمت شود و معامله گر را از دیدگاه درست دور کند.
  • برخی اندیکاتور ها سیگنال ها را زمانی صادر می کنند، که عملاً کارایی ندارد
  • عدم درک فرمول اندیکاتور، می تواند باعث انجام معاملات اشتباه شود.
  • استفاده از اندیکاتور ممکن است، احساس مسئولیت نسبت به تصمیمات تریدر را سلب کند.

 

💡نظر کارشناس درباره پرایس اکشن یا اندیکاتور

 

سبک های معاملاتی بر اساس نیاز می تواند ترکیبی از «پرایس اکشن و اندیکاتور» باشد؛ پرایس اکشن جزء جدا ناپذیری در معامله گری است و اندیکاتور ها الزاماً نباید در فرایند معامله گری استفاده شوند.

اما طبق «تجربه شخصی» نویسنده، استفاده کردن از اندیکاتور بستگی به بازار مالی، استراتژی معاملاتی و مهم تر از همه روحیه یک شخص برای انجام معاملات دارد.

سوالات متداول

ترکیب پرایس اکشن و اندیکاتور چگونه است؟

این امر بسته به نوع اندیکاتور و استراتژی شخصی هر فرد متفاوت است.

بین تحلیل پرایس اکشن و اندیکاتور، اعتبار کدام یک بیشتر است؟

قطعا پرایس اکشن داده های دقیق تری از بازار، نسبت به شرایط حال می دهد.

درج نظر