الگوی گارتلی در تحلیل تکنیکال چیست؟ ✅تارگت در الگوی هارمونیک گارتلی صعودی و نزولی

24 ژوئن 2024 -

الگوی گارتلی چیست؟

 

الگوی گارتلی یک اصلاح روند از «الگوهای هارمونیک» در تحلیل تکنیکال است که برای شناسایی ناحیه برگشت یک «روند اصلاحی» در بازار بازار استفاده می‌شود.

الگوی «گارتلی» از جمله الگوهای قدیمی و معتبر در تحلیل تکنیکال است که برای اولین بار در سال 1935 توسط نویسنده و تحلیل‌گری به نام “هارولد گارتلی” (Harold McKinley Gartley) مطرح شد!

این الگو براساس نسبت های فیبوناچی و توالی‌های هندسی ساخته شده است و به وفور در نمودارهای نمادهای مختلف می توانید آن را شناسایی کنید.

الگوی گارتلی (Gartley Pattern) از پنج نقطه تشکیل شده که شامل نقاط X، A، B،C و D است. در ادامه به بررسی این ترازهای اصلاحی این الگو در بازار می پردازیم.

نام الگو
گارتلی
گام XA
حرکت قوی
گام AB اصلاحی تا 61.8%
گام BC اصلاحی گام AB
محدوده PRZ ناحیه 78.6% از (XA)

 

الگوی هارمونیک گارتلی در تحلیل تکنیکال

 

در الگوی گارتلی یک حرکت قوی در بازار شکل می گیرد که به گام (XA) شناخته می شود، سپس برای ایجاد الگوی گارتلی باید تا سطح طلایی «61.8» گام (XA) را اصلاح کند تا بتواند پیوت نقطه (B) را ایجاد نماید.

سپس این الگو باید با یک حرکت اصلاحی، پیوت (C) را ایجاد کند و به دنبال مدل کردن گام (AB) در سطح «78.6» از گام (XA) است تا به ناحیه بازگشتی (Potential Reversal Zone) خود برسد. این سطح به عنوان سطح پایه (Base) الگوی گارتلی شناخته می شود.

الگوی گارتلی چیست؟، الگوی هارمونیک گارتلی

برای تعیین محدوده کامل بازگشتی (PRZ) در این الگو، باید نزدیک ترین تراز های فیبوناچی اکسپنشن در گام (ABC) و فیبوناچی اکستنشن در گام (BC) را در نزدیک سطح «61.8» انتخاب نمایید.

 

ساختار الگوی گارتلی

 

الگوی گارتلی از پنج نقطه کلیدی تشکیل شده است که با حروف X، A، B، C و D مشخص می‌شوند. هر یک از این نقاط به نسبت‌های خاص فیبوناچی مرتبط هستند که به شناسایی نقاط ورود و خروج بهینه کمک می‌کنند.

  • نقطه X تا A: این بخش از الگو نشان‌دهنده یک حرکت قوی اولیه در بازار است.
  • نقطه A تا B: در این مرحله، حرکت XA باید تا سطح 61.8 درصد فیبوناچی اصلاح شود تا نقطه B تشکیل شود.
  • نقطه B تا C: پس از تشکیل نقطه B، یک حرکت اصلاحی دیگر به سمت نقطه C صورت می‌گیرد.
  • نقطه C تا D: این بخش آخرین مرحله از الگو است که در ناحیه PRZ آن در سطح 78.6% نقطه D تشکیل می شود.

 

🟢الگوی گارتلی صعودی

 

برای ایجاد الگوی گارتلی صعودی (پترن M)، باید گام ابتدایی (XA) نیز صعودی باشد تا طبق این الگو، پس از اصلاح در 3 گام کوچکتر، بتواند از ناحیه «PRZ الگوی گارتلی» در سطح «78.6» به سمت بالا حرکت کند.

معمولا برای ایجاد الگوی گارتلی صعودی باید گام (AB) دارای گام حرکتی (ایمپالس) به سمت پایین باشد و گام (CD) باید به صورت اصلاحی و دارای علائم برگشت روند مثل واگرایی معمولی مثبت (+RD) در انتهای آن باشد!

الگوی گارتلی صعودی
الگوی گارتلی صعودی

 

🔴الگوی گارتلی نزولی

الگوی گارتلی نزولی (الگوی W) در تحلیل تکنیکال، دارای گام حرکتی قوی در موج (XA) خود می باشد. این الگو در انتهای روندهای نزولی بزرگ می تواند شکل بگیرد و باعث ادامه روند نزولی در بازار می شود.

برای تشکیل الگوی گارتلی نزولی شرایط بالعکس الگوی گارتلی صعودی است و این الگو دارای گام های (AB) و (CD) صعودی می باشد که قدرت گام (CD) در آن کمتر از گام (AB) می باشد.

الگوی گارتلی نزولی
الگوی گارتلی نزولی

 

💡نظر کارشناس درباره پترن گارتلی در فارکس

 

الگوی گارتلی می‌تواند به شکل صعودی یا نزولی ظاهر شود و با تشخیص صحیح آن، معامله‌گران می‌توانند نقاط بهینه برای ورود یا خروج از معاملات را پیدا کنند. شناخت و استفاده از این الگو نیازمند دقت و تمرین فراوان است، اما می‌تواند به بهبود عملکرد معاملاتی کمک شایانی کند.

شما می توانید با استفاده از الگوی گارتلی در بسیاری از موارد انتهای یک روند اصلاحی را تشخیص دهید و با استفاده از تریگر مناسب، وارد معامله شوید.

برای انجام معامله صبر کنید تا واکنش حداقلی به محدوده PRZ را مشاهده نمایید. پس از رسیدن به این ناحیه می توانید با حد ضرر در انتهای محدوده یا انتهای پیوت (X) وارد معامله شوید.

سوالات متداول

چگونه الگوی گارتلی صعودی را شناسایی کنیم؟

الگوی گارتلی صعودی با یک گام اولیه صعودی (XA) و اصلاح در سه گام کوچکتر تشکیل می‌شود و در نهایت از ناحیه PRZ به سمت بالا حرکت می‌کند.

ناحیه بازگشتی یا PRZ در الگوی گارتلی کجاست؟

ناحیه PRZ در الگوی گارتلی، در تراز 78.6% از گام (XA) تشکیل می شود.

درج نظر