آموزش مدیریت ریسک در فارکس 📊مدیریت ریسک و سرمایه در بازارهای مالی (ترید فارکس)

14 آوریل 2024 -

مدیریت ریسک در فارکس چیست؟

 

«مدیریت ریسک در فارکس» به مجموعه ای از استراتژی‌ ها و تکنیک‌ هایی گفته می شود که معامله‌ گران برای کاهش و کنترل زیان‌ های احتمالی در معاملات خود به کار می‌ برند.

بازار فارکس با حجم معاملات [روزانه‌ بالا و نوسانات قیمتی مداوم]، فرصت‌ های معاملاتی سود آور زیادی را فراهم می‌ آورد؛ اما این فرصت‌ ها همیشه با ریسک‌ هایی همراه هستند.

پس مدیریت ریسک در ترید نوعی بیمه علیه خطرات از دست دادن سرمایه به‌ شمار می‌ رود. در آموزش فارکس، این روش‌ ها را در دسته بندی های زیر ارائه می کنند:

  • محاسبه حجم معامله؛
  • محل «حد ضرر» یا «استاپ لاس»؛
  • موقعیت ورود به معامله؛
  • ریسک حساب معاملاتی؛
  • شیوه مدیریت سرمایه معاملات.

برآیند رعایت تمامی این موارد برای مدیریت ریسک و سرمایه در ترید، بر روی حجم در فارکس متمرکز می شود؛ که در پست های گذشته، نحوه بودجه بندی صحیح را بررسی کرده ایم.

آموزش مدیریت ریسک و سرمایه در بازار مالی فارکس (ترید)

در جدول زیر می توانید کاربرد برخی از ابزارها و اندیکاتورها را برای مدیریت موقعیت ورود و ریسک معاملات را مشاهده کنید:

مدیریت ریسک
ابزارهای کمکی
تشخیص جهت روند
اندیکاتور میانگین متحرک (MA)
واکنش قیمت به سطوح ابزار فیبو اصطلاحی و اکستنشن
پتانسیل واگرایی نمودار هیستوگرام اندیکاتور مکدی (MACD)
قدرت نسبی روند اندیکاتور RSI

 

آموزش مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس

 

استفاده از تکنیک‌ های تحلیل بازار، همچون تحلیل فنی (Technical) و بنیادی (Fundamental)، می‌ توانند به معامله‌ گران کمک کنند تا تصمیمات آگاهانه‌ تری اتخاذ کنند و با شناسایی صحیح روند بازار احتمال موفقیت خود را افزایش دهند.

مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس نه تنها به حفاظت از دارایی تریدر ها کمک می‌ کند بلکه منجر به بهبود عملکرد کلی و استفاده از استراتژی‌ های معاملاتی نیز می‌ شود.

نحوه مدیریت ریسک در معاملات فارکس نقطه قوت هر معامله گر است که همراه با آن می تواند به سود های زیادی دست پیدا کند و از ضرر های جبران ناپذیر جلوگیری کند.

در ادامه مقاله به معرفی روش های متفاوت مدیریت ریسک بازار فارکس خواهیم پرداخت:

 

کنترل اهرم یا لوریج (Leverage)

برای کاهش ریسک در معاملات توصیه می‌ شود که معامله‌ گران از اهرم‌ های پایین‌ تری استفاده کنند؛ به خصوص تازه واردان بازار که هنوز مهارت کافی را در امر معاملات به دست نیاورده اند.

انتخاب نسبت اهرمی مناسب، بخشی از استراتژی مدیریت ریسک است که باید متناسب با تحمل ریسک، تجربه و سطح دانش معامله‌ گران انجام شود تا به بهترین نتیجه ممکن بیانجامد.

البته میزان اهرم در مدیریت ریسک معامله گران تاثیر زیادی ندارد؛ زیرا می توانند از طریق بودجه بندی صحیح [به شرط استفاده از حد ضرر و حجم منطقی] به راحتی از هر اهرم یا لوریجی برای معاملات خود استفاده کنند.

 

تعیین حد ضرر

تعیین حد ضرر (Stop Loss) یکی از اساسی‌ ترین روش ها در مدیریت ریسک معاملات فارکس است که اهمیتی حیاتی دارد. این مکانیزم معامله‌ گر را قادر می‌ سازد تا میزان زیان خود را در معاملات انجام شده محدود نماید.

هنگامی که قیمت به سطح تعیین‌ شده توسط معامله‌ گر برسد، دستور حد ضرر فعال شده و پوزیشن های باز به طور خودکار بسته می‌ شود. این امر موجب می‌ شود تا حتی در غیاب معامله‌ گر، زیان وی کنترل شده و از بروز ضرر های بیشتر جلوگیری شود.

آموزش مدیریت ریسک و سرمایه در بازار مالی فارکس (ترید)
مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس با حد ضرر اصولی

کاربرد اصلی تعیین حد ضرر در فارکس این است که به معامله‌ گران اجازه می‌ دهد تا پیش از ورود به هر معامله، زیان احتمالی خود را مشخص نمایند.

این کار سبب می‌ شود که معامله‌ گر بتواند با خیال راحت‌ تری به معامله بپردازد؛ چرا که می‌ داند در بدترین حالت ممکن هم میزان زیان وی از حد تعیین شده تجاوز نخواهد کرد!

یکی دیگر از مزایای استفاده از حد ضرر این است که رفتار های احساسی معامله‌ گران را مهار می‌ کند. تحت فشار بازار، معامله ‌گران ممکن است برخلاف منطق و استراتژی تصمیم‌ گیری کنند و در نتیجه متحمل زیان‌ های بزرگی شوند.

حد ضرر همانند یک خط دفاعی عمل می‌ کند که مانع از اتخاذ تصمیمات غیر منطقی شده و به وضوح مشخص می‌ کند که چه زمان معامله گر باید از معامله خارج شود.

 

کنترل حجم معاملات

کنترل حجم معاملات یکی از جنبه‌ های کلیدی در مدیریت ریسک در بازار فارکس است. برای این کار، معامله‌ گران باید توجه ویژه‌ ای به میزان کل سرمایه‌ دخیل در هر معامله داشته باشن

برای کنترل «حجم معاملات» به عنوان معامله گر باید مقدار ریسکی که قادر به تحمل آن هستید را با توجه به سرمایه موجود در حساب معاملاتی تعیین کنید.

با در نظر گرفتن همه جوانب تنها با «فرمول مدیریت ریسک ریسک در فارکس»، حجم معاملات خود را تعیین کنید و به آن پاییند بمانید تا بتوانید تا حد امکان از ضرر های احتمالی جلوگیری کنید.

💡نظر کارشناس درباره مدیریت ریسک و سرمایه در بازارهای مالی

 

اکنون شما از اهمیت مدیریت ریسک در فارکس به طور کامل اطلاع دارید و پیش از قدم نهادن به دنیای معاملات بهتر است به فکر آن باشید. نگهداری از سرمایه موجود برای افراد بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین سعی کنید اگر ریسک معاملات بالا بود؛ دچار طمع نشوید.

یادگیری نحوه کنترل احساسات نه تنها در دنیای فارکس بلکه در تمامی مراحل زندگی می تواند به شما کمک کند. اکثر مشکلاتی که برای معامله گران پیش می آید همانند استفاده از اهرم معاملاتی بالا، عدم استفاده از حد ضرر و … همگی ناشی از احساسات کنترل نشده است.

می توان گفت فرمول مدیریت ریسک در فارکس کنترل احساسات است. با یادگیری این مورد نصف راه مدیریت ریسک فارکس را رفته اید و می توانید با تکیه بر منطق و دانسته هایتان به معامله بپردازید.

سوالات متداول

چرا مدیریت ریسک در فارکس مهم است؟

به این دلیل که مدیریت ریسک از دارایی ‌های معامله ‌گران در برابر نوسانات شدید و غیر قابل پیش‌ بینی بازار محافظت می کند.

چگونه می‌ توان ریسک در فارکس را مدیریت کرد؟

با استفاده از استراتژی ‌هایی مانند تعیین حد ضرر، کنترل حجم معاملات و انتخاب اهرم معقول می توان تا حدود زیادی خطرات از دست دادن سرمایه را در فارکس کاهش داد.

درج نظر