الگوی خفاش (Bat) چیست؟
الگوی خفاش یا بت (Bat) یک الگوی هارمونیک در تحلیل تکنیکال فارکس است؛ که به دلیل اصلاح مرکزی کم (گام AB) و قدرت زیاد اصلاح آن در گام آخر (گام CD)، یک تصویر هارمونیک شبیه به “یک خفاش در حال پرواز” را ایجاد می کند!
الگوی هارمونیک خفاش توسط اسکات کارنی (Scott Carney) در سال 2001 در کتاب “هارمونیک تریدینگ؛ حرکت کامل کردن الگو های قیمتی” معرفی شد! کارنی مؤسس کمپانی هارمونیک کپیتال بود که در زمینه تحقیق الگوها کار می کرد.
الگوی بت پس از ایجاد یک اصلاح حداقلی مابین سطوح 32.8% الی 50.0% گام نخست خود ایجاد می شود و پس از آن به دنبال حرکت در خلاف جهت گام اولیه تا تراز 88.6% گام (XA)، برای رسیدن به محدوده PRZ پیش می رود.
این الگوی به دلیل اصلاح عمیق و نزدیک شدن به منشا حرکت و اردر بلاک های گام اولیه، پتانسیل بالایی برای واکنش دارد و در بیشتر مواقع می تواند به تارگت های خود دست پیدا کند! در ادامه به بررسی این الگوی می پردازیم.
الگوی بت در تکنیکال فارکس
الگوی بت از 5 نقطه پیوت [X تا D] تشکیل شده است که گام اول آن (XA) پرقدرت می باشد و معامله گران بسیاری در اولین اصلاح به دنبال ورود به معاملات در جهت گام اولیه می باشند. این الگو در تایم فریم های بالا بسیار پر کاربرد است.
حداقل اصلاح در گام (AB) می تواند تا تراز 32.8% انجام بگیرد و حداکثر آن می تواند در محدوده سطح 50% اتفاق بیافتد. پس از آن یک اصلاح دیگر (BC) در جهت گام نخست شکل می گیرد که ضعیف است.
اما در گام آخر، حرکت قیمت می تواند با قدرت بیشتری به سمت منشا حرکت آن رقم بخورد تا گام (CD) شکل بگیرد. در صورتی که انتهای این گام همراه با الگوی های بازگشتی مثل الگوی اندینگ باشد، بسیار ایده آل است.
ساختار الگوی بت
الگوی بت نیز، مشابه سایر الگوی های هارمونیک از 5 نقطه تشکیل شده است. ساختار الگوی بت شامل گام های زیر از نقاط X تا D می باشد:
- نقطه X تا A: در این گام یک حرکت ایمپالس شکل می گیرد که دارای کندل های بزرگ است. (بال چپ خفاش)
- نقطه A تا B: در این مرحله، حرکت XA باید تا سطح 38.2 الی 50 درصد فیبوناچی اصلاح شود تا نقطه B تشکیل شود. (سر خفاش)
- نقطه B تا C: پس از تشکیل نقطه B، یک حرکت اصلاحی دیگر به سمت نقطه C صورت میگیرد.(بدن خفاش)
- نقطه C تا D: این بخش آخرین مرحله از الگو است که در ناحیه PRZ آن در سطح 88.6% نقطه D تشکیل می شود. (بال راست خفاش)
الگوی خفاش صعودی
الگوی خفاش صعودی (الگوی M) در تایم فریم های بالای 4 ساعت می تواند بسیار جذاب باشد. در این الگو، گام (XA) و (BC) به سمت بالا (صعودی) می باشد و گام های (AB) و (CD) به سمت پایین می باشند.
قدرت حرکت در گام (AB) ضعیف تر از گام (CD) می باشد اما در انتهای گام (CD) انتظار تضعیف روند در تایم فریم های پایین داریم که پتانسیل حرکت قیمت به سمت بالا را می تواند ایجاد کند.
الگوی خفاش نزولی
الگوی خفاش نزولی (الگوی W) در روند های نزولی بازار می تواند رقم بخورد. معامله گران می تواند پس از یک نزول قیمت در بازار، با کمک این الگو، به دنبال موقعیت فروش قوی در مناطق کم ریسک باشند.
الگوی خفاش نزولی در گام (XA) و (BC) به صورت نزولی می باشد اما در گام های (AB) و (CD) حرکت رو به بالا یا صعودی را دارد. این الگو برعکس الگوی صعودی است و موقعیت های شورت را ایجاد می کند.
💡نظر کارشناس درباره الگوی بت فارکس
الگوی هارمونیک خفاش یک ابزار تحلیل تکنیکال قدرتمند در بازار های مالی است. این الگو که بر اساس اصول هارمونیک و نسبت های فیبوناچی شکل می گیرد، به معامله گران کمک می کند تا نقاط احتمالی تغییر جهت روند را شناسایی کنند.
با شناسایی صحیح عناصر الگو، محاسبه نسبت های فیبوناچی و تایید با سایر ابزار ها، می توان از الگوی هارمونیک خفاش برای تصمیم گیری های معاملاتی موثر تر بهره برد. این الگو در بازار های مختلف از جمله ارز های رایج، کالا ها، سهام و رمز ارز ها کاربرد دارد.
سوالات متداول
آیا الگوی خفاش همیشه نشان دهنده تغییر روند است؟
خیر، گاهی اوقات الگوی خفاش نا تمام تشکیل می شود که می تواند نشانه ادامه روند قبلی باشد.
حداقل اصلاح برای شناسایی سر خفاش چقدر است؟
حداقل اصلاح برای گام (AB) یا سر خفاش در ناحیه 38.2% از گام اولیه ایجاد می شود و حداکثر آن ناحیه 50% می باشد.