آموزش کامل اندیکاتور rsi در تحلیل تکنیکال ✅اندیکاتور آر اس آی چیست و چگونه کار می کند؟

12 جولای 2024 -

اندیکاتور rsi چیست؟

 

اندیکاتور آر اس آی (Relative Strength Index – RSI) یکی از ابزارهای محبوب تحلیل تکنیکال و آموزش فارکس است که در سال 1978 اولین بار در کتاب معامله گری به نام «جی. ولز وایلدر» معرفی شد.

این اندیکاتور شاخص قدرت نسبی را در حرکت نمودار قیمتی نشان می دهد به معامله‌گران کمک می‌کند تا شرایط «خرید و فروش بیش از حد» را شناسایی کنند و نقاط مناسب برای ورود و خروج از معاملات را بیابند.

آر اس آی همانند اندیکاتور مکدی، یک نوسانگر یا اسیلاتور است که معمولا در بین اعداد «100» و «100-» در حال نوسان است. نواحی پایین تر از 30 به عنوان ناحیه «اشباع فروش» و بالاتر از 70 به عنوان «اشباع خرید» بشمار می آید.

همچنین برخی از اعداد در این اسیلاتور بسیار حائز اهمیت است و بسیاری از استراتژی های معاملاتی بر اساس محدوده های اعداد «45»، «65» و «50» در این اسیلاتور طراحی می شود.

اندیکاتور rsi چیست؟ آموزش اندیکاتور rsi در تحلیل تکنیکال

 

آموزش اندیکاتور rsi در تحلیل تکنیکال

 

اندیکاتور آر اس آی، دارای نوسانگر است که مشابه نمودار خطی عمل می کند. این نمودار، مانند یک میانگین متحرک دارای یک دوره زمانی است که بر اساس داده های کندل های گذشته بدست می آید.

تنظیمات پیش فرض این اندیکاتور بر اساس دوره 14 کندل قبلی می باشد که بر اساس تایم فریم معاملاتی شما، می تواند مدت زمان معینی را برای محاسبه در نظر بگیرد.

با توجه به اینکه این اندیکاتور در روندهای تایم فریم های پایین نمی تواند نقاط دقیق برای اشباع خرید و فروش را اعلام کند، بهتر است از آن در تایم فریم های بالاتر استفاده کنید!

 

فرمول محاسبه اندیکاتور rsi

در آموزش کامل اندیکاتور RSI، اطلاع از فرمول کمک ویژ‌ه‌ ای به شما می‌ کند چرا که اندیکاتور یا شاخص قدرت تنظیمات متفاوتی دارد. شما به عنوان یک معامله‌ گر طبق اهداف خود می‌ توانید این تنظیمات را اعمال کنید.

برای محاسبات اندیکاتور نیازی به انجام محاسبات سخت ریاضی نیست، چرا که به صورت خودکار میانگیری انجام می‌ شود. به طور کلی فرمول میان‌ گیری شاخص نسبی قدرت به شرح زیر است:

  • قدرت نسبی (RS) = سود میانگین/ضرر میانگین

پس از بدست آوردن قدرتی نسبی آن را در فرمول زیر جایگذاری کنید.

  • RSI = (100 – (100 / (1 + RS)))

 

نحوه کار با اندیکاتور آر اس آی

یکی از مرسوم ترین تنظیماتی که اکثر معامله‌ گران آن را اعمال می‌ کنند، تنظیم‌ دوره 14 اندیکاتور rsi است. میانگین سود نشان دهنده روند صعودی قیمت‌ ها و میانگین ضرر، روند نزولی آن‌‌ ها را نشان می‌ دهند.

اگر این تنظیمات را انتخاب کنید، میانگین تغییر قیمت‌ ها در 14 کندل اخیر به شما نشان داده می‌ شود. اگر تایم فریم خود را بر روی روزانه قرار دهید، این اندیکاتور شاخص خود را بر اساس قیمت های 2 هفته گذشته محاسبه خواهد کرد.

اما اگر از تایم فریم های پایین تر استفاده کنید، می توانید برای معاملات اسکالپ از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که بهترین تنظیمات rsi برای اسکالپ، متناسب با سشن معاملاتی تفاوت هایی دارد.

 

💡نظر کارشناس درباره اندیکاتور آر اس آی

 

اندیکاتور rsi طی سال ها فعالیت، خود را به کاربران ثابت کرده و هم اکنون بسیاری از تریدر ها از آن استفاده می کنند. شما هم به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.

اما نکته مهم، سیگنال های شاخص قدرت نسبی 100 درصدی نیستند و احتمال خطا در آنها وجود دارد. شما چه تجره ای از اندیکاتور rsi دارید؟! نظرات خود را در بخش کامنت ها مطرح کنید.

سوالات متداول

چه زمانی با توجه به اندیکاتور rsi می توانیم خرید کنیم؟

زمانی که عدد اندیکاتور RSI از ۷۰ به بالا باشد.

آیا اندیکاتور آر اس آی در متاتریدر وجود دارد؟

بله، این اندیکاتور در پلتفرم های معاملاتی و تحلیلی از جمله متاتریدر، سی تریدر و تریدینگ ویو به صورت پیش فرض وجود دارد.

درج نظر