اندیکاتور چیست 💎انواع اندیکاتور ها به زبان ساده [Indictors]

15 آگوست 2024 -

اندیکاتور چیست به زبان ساده

 

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) یک هنر تشخیص وضعیت روند بازار های مالی با استفاده از ابزار های مختلف است؛ یک گروه از ابزار های بسیار مهم در تحلیل تکنیکال «اندیکاتور ها» می باشند.

اندیکاتور (Indicator) یک ابزار هوشمند است، که با استفاده از فرمول های پیشرفته ریاضی، داده های قیمت را بر حسب «حجم معاملات و دوره زمانی مشخص» محاسبه می کند؛ که در تشخیص روند، قدرت حرکت و سطوح مهم بازگشتی در نمودار کاربرد دارد.

قدمت اندیکاتور ها حتی به 100 سال گذشته نیز بر می گردد و استراتژی های بسیاری بر پایه اندیکاتور های مهم ساخته شده است؛ در ادامه این پست از آموزش فارکس در مورد اندیکاتور چیست و انواع آن به صورت کامل توضیح داده ایم.

اندیکاتور چیست

نام ابزار  اندیکاتور
اندیکاتور محاسبه گر داده های نمودار
معیار محاسبه اندیکاتور داده های حجم و قیمت در بازه زمانی مشخص
کاربرد اندیکاتور تشخیص روند، قدرت حرکت روند، سطوح قدرتمند و…

 

انواع اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال

 

اندیکاتور ها به طور کلی طبق محاسباتی که انجام می دهند، به 2 گروه «پیش بینی کننده» و «پیرو روند» تقسیم می شوند؛ که وضعیت روند را از زویای مختلف مورد بررسی قرار می دهند.

اندیکاتور های پیش بینی کننده، بر اساس دیتای نمودار، مناطقی در چارت را از نظر تکنیکالی [مثلا حمایت و مقاومت] و زمانی، مشخص می کنند که احتمال واکنش قیمت در این محدوده ها بالا می باشد.

اندیکاتور های پیرو روند با داده های بر گرفته از قیمت، وضعیت فعلی بازار را [مثلا از نظر قدرت خریدار و فروشنده] مشخص می کنند و کمک می کنند در لحظه حال برای انجام معاملات، تصمیمات بهتری گرفته شود.

اندیکاتور از نظر پارامتر های محاسباتی برای تحلیل، قابل تغییر هستند؛ حتی برخی از متخصصان با استفاده از کد منبع اندیکاتور ها، نسخه های اصلاح شده و متمرکز تر را ایجاد می کنند.

به اندیکاتور هایی که نتیجه محاسبات را با نمودار مستقل در پایین چارت قیمت نمایش می دهند، «اسیلاتور» نیز گفته می شود؛ در ادامه به معرفی مهم ترین ابزار ها در بین انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها پرداخته ایم.

 

اندیکاتور تشخیص قدرت نسبی (RSI)

اندیکاتور rsi که برای تشخیص قدرت نسبی (Relative Strength Index) خریدار و فروشنده در بازار مالی به کار می رود؛ این اسیلاتور نتیجه محاسبات خود را در پنجره مستقل با نمودار خط میانگین نمایش می دهد.

اندیکاتور rsi با استفاده از فرمول میانگین گیری از قیمت با بازه محاسبات 14 دوره، میانگین قدرت خریدار و فروشنده را نشان می دهد؛ که دارای 2 خط مرزی برای اشباع خرید [خرید بیش از حد] یعنی سطح 70 و اشباع فروش [فروش بیش از حد] که همان سطح 30 است، می باشد.

انواع اندیکاتور ها (RSI)

 

اندیکاتور متحرک متوسط قیمت (MA)

اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving Average) از اندیکاتور هایی است، که روی نمودار قیمت اجرا می شود و متوسط بیشترین و کمترین قیمت را در یک بازه مشخص با متد های متنوع، محاسبه می کند.

اندیکاتور مووینگ اوریج پیرو داده های فعلی قیمت است؛ که از آن برای تشخیص روند، نقاط ورود و خروج، نواحی حمایت و مقاومت و علائم تغییر روند، در تحلیل تکنیکال استفاده می شود.

انواع اندیکاتور ها (Moving average)

 

اندیکاتور ژاپنی ایچیموکو (Ichimoku)

اندیکاتور ایچیموکو  (Ichimoku Kinko Hyo) با قدمت بیش از 50 سال، یک ابزار قدرتمند متشکل از 6 بخش فوق کاربردی در تحلیل نمودار قیمت است.

هر بخش ایچیموکو با استفاده از داده های قیمت برای تشخیص روند کوتاه مدت و بلند مدت، خطوط زمانی مهم، حمایت و مقاومت های فعلی و احتمالی در آینده و تغییر روند استفاده می شود.

در واقع اندیکاتور ایچیموکو هم روند بازار را پیش بینی می کند، هم داده های فعلی در نمودار قیمت را مورد بررسی قرار می دهد؛ همین امر باعث شده است ایچیموکو یک سیستم معاملاتی قدرتمند با وین ریت بالا باشد.

خطوط ایچیموکو که هر یک مخابره کننده سیگنال های متفاوت و تایید یکدیگر هستند؛ شامل خطوط کیجونسن و تنکانسن، سنکو اسپن a و b، چیکو اسپن و ابر کومو می شود.

انواع اندیکاتور ها (Ichimoku)

 

اندیکاتور شاخص کانال کالا (CCI)

یکی دیگر از شاخص های پر استفاده برای نشان دادن قدرت خرید و فروش در تحلیل تکنیکال، «اندیکاتور cci» می باشد؛ که به عنوان یک اسیلاتور مومنتوم محور شناخته می شود.

اندیکاتور شاخص کانال کالا (Commodity Channel Idex) با محاسبه داده های قیمت در بازه 14 دوره، دو سطح 100+ و 100- را برای تعیین قدرت خرید و فروش در نمودار خود دارد.

هر گاه قیمت بالای خط 100+ قرار داشته باشد «قدرت خرید» بیشتر است و با رفتن خط میانگین زیر سطح 100- هشدار بالا بودن قدرت فروش در روند، صادر می شود.

انواع اندیکاتور ها (CCI)

 

💡نظر کارشناس درباره اندیکاتور و انواع آن

 

اندیکاتور ابزار های بسیار کاربردی هستند، که توسط معامله گران و علاقه مندان به بازار های مالی ساخته می شوند؛ این ابزار باعث توسعه حرفه معامله گری از سالیان دور، شده اند.

استفاده از اندیکاتور ها باعث تکامل استراتزی های معاملاتی شده است و تریدر ها بر اساس نیاز خود در تحلیل، از انواع اندیکاتور ها استفاده می کنند.

در این مطلب از مهم ترین اندیکاتور های تحلیل تکنیکال نام بردیم؛ که می توانید صفحه مخصوص به جزئیات هر یک از اندیکاتور ها را، به صورت جداگانه مطالعه فرمایید.

سوالات متداول

انواع اندیکاتور ها به چند دسته تقسیم می شوند؟

به طور کلی 2 نوع اندیکاتور در تحلیل تکنیکال وجود دارد که یکی پیش بینی کننده و دیگری پیرو روند می باشد.

آیا استفاده از چند اندیکاتور برای تحلیل منطقی است؟

بله، بستگی به تجربه و تمرین معامله گر در به کار گیری اندیکاتور ها دارد.

تاثیر اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟

اندیکاتور روند تحلیل تکنیکال را هوشمند تر و آسان تر می کنند.

درج نظر