کلاهبرداری اوپو فایننس از معامله گران ایرانی
در دنیای امروز، سرمایه گذاری در بازار های مالی بین المللی [از جمله فارکس]، یکی از راه های کسب درآمد و ثروت به شمار می آید؛ اما همواره احتمال سوء استفاده و کلاهبرداری توسط برخی بروکر ها وجود دارد.
یکی از بروکر هایی که اخیرا مورد توجه سرمایه گذاران ایرانی قرار گرفته، “اوپو فایننس” (OpoFinance) است؛ که شایعاتی در مورد کلاهبرداری آن مطرح شده است!
در این مقاله به بررسی جوانب مختلف این موضوع و شواهد موجود در مورد «کلاهبرداری اوپو فایننس» می پردازیم تا مشخص شود آیا این شایعات صحت دارند یا خیر؟!
کلاهبرداری اوپو فایننس؛ 0 تا 100 اعتبار بروکر اوپوفارکس
بروکر اوپو فایننس یکی از بروکر های نسبتا جدید در دنیای معاملات فارکس است که از سال 2020 فعالیت خود را آغاز کرده است. در ماه های اخیر خدمات «پراپ تریدینگ اوپوفایننس» هم بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
این بروکر با وجود سابقه کوتاه، توانسته کاربران زیادی را در سراسر جهان و از جمله در ایران جذب کند؛ اما [همزمان با رشد سریع اوپو فایننس]، شایعاتی مبنی بر “کلاهبرداری” و “عدم شفافیت” این بروکر منتشر شده است!
در ادامه به بررسی جوانب مختلف فعالیت اوپو فایننس و اعتبارسنجی آن با نگاهی تحلیلی می پردازیم تا مشخص شود این بروکر تا چه اندازه قابل اعتماد است.
بررسی رگولاتوری اوپو فایننس
اوپو فایننس توانسته است رگوله معتبر Financial Services Authority (FSA) در سیشل را با شماره ثبت 8430865-1 و مجوز SD124 دریافت کند.
علاوه بر این، اوپو فایننس مجوز ثبت شرکت از سنت وینسنت و گرنادین نیز دریافت کرده است. البته این مجوز صرفا یک مجوز ثبت شرکتی است و مجوز رگولاتوری محسوب نمی شود.
به طور کلی با توجه به دریافت مجوز های معتبر FSA و عضویت در کمیسیون مالی، می توان گفت اوپو فایننس از لحاظ رگولاتوری وضعیت مطلوبی دارد و تحت نظارت سازمان های معتبر بین المللی قرار دارد.
همچنین اوپو فایننس عضو کمیسیون مالی (Financial Commission) نیز هست که یک سازمان بین المللی برای حل اختلافات در صنعت خدمات مالی است. عضویت در این کمیسیون باعث می شود سرمایه مشتریان تا سقف «20 هزار یورو» بیمه شود.
البته با توجه به سابقه کم فعالیت این بروکر، توصیه می شود مشتریان در انتخاب آن جانب احتیاط را رعایت کنند. در ادامه خلاصه ای وضعیت این بروکر در جدول آورده شده است.
نام بروکر |
اوپو فایننس opofinance |
پشتیبانی آنلاین | تلگرام اوپوفایننس |
سابقه کلاهبرداری | ندارد |
درجه اعتبار | بالا |
رگوله ها | FSA, FINACOM |
بیمه سرمایه | دارد (20.000€) |
بررسی اعتبار دامنه اوپو فایننس
دامنه اصلی بروکر اوپو فایننس “www.opofinance.com” است که در تاریخ «29 سپتامبر 2020» ثبت شده است. عمر دامنه کمتر از 3 سال است که با توجه به تأسیس این بروکر در سال 2020 طبیعی به نظر می رسد.
اطلاعات مالک دامنه در «whois» قابل مشاهده نیست و بجای آن از سرویس «WhoisGuard» استفاده شده است. استفاده از WhoisGuard برای محافظت از اطلاعات شخصی صاحب دامنه رایج است ولی می تواند شفافیت را کاهش دهد.
دامنه توسط «Cloudflare» میزبانی و محافظت می شود که یک شرکت معتبر در این حوزه است. استفاده از Cloudflare نشانه مثبتی برای امنیت دامنه محسوب می شود.
با بررسی در «McAfee SiteAdvisor» و «Google Safe Browsing» مشخص شد که این دامنه تاکنون به عنوان دامنه خطرناک یا مخرب شناخته نشده است!
بنابراین با وجود استفاده از WhoisGuard می توان گفت دامنه اوپو فایننس از اعتبار و امنیت قابل قبولی برخوردار است و دلیلی برای نگرانی در این خصوص وجود ندارد. البته همواره توصیه می شود مشتریان در انتخاب بروکر ها جانب احتیاط را رعایت کنند!
کارشناسان امنیتی درباره اوپوفارکس چه می گویند؟!
اوپو فایننس مجوز های لازم از جمله FSA سیشل را دریافت کرده است که نشان دهنده رعایت حداقل های قانونی برای فعالیت در بازار های مالی است، اما با توجه به اینکه سیشل به عنوان یک بهشت مالیاتی شناخته می شود.
از سوی دیگر، عضویت اوپو فایننس در Financial Commission که یک مرجع حل اختلاف است، می تواند تا حدودی اطمینان بخش باشد، اما این سازمان به عنوان یک نهاد خصوصی، نمی تواند جایگزین رگولاتور های دولتی شود.
علاوه بر این، اوپو فایننس یک بروکر نسبتا جدید است و سابقه طولانی در بازار های مالی ندارد؛ بنابراین برخی کارشناسان اظهار نگرانی می کنند که آیا این بروکر توانایی ارائه خدمات بلندمدت و پایدار را دارد یا خیر.
در کل، با وجود مجوز هایی که اوپو فایننس دریافت کرده، کارشناسان امنیتی توصیه می کنند معامله گران با در نظر گرفتن سطح ریسک پذیری خود تصمیم گیری کنند. همچنین پیشنهاد می شود حتماً شرایط و قوانین بروکر به دقت مطالعه شود تا از بروز هرگونه سوءتفاهم جلوگیری به عمل آید.
کاربران ایرانی چه تجربه ای از اوپوفایننس دارند؟
برخی از کاربران ایرانی تجربه مثبتی از کار کردن با بروکر اوپوفایننس داشته اند. آن ها معتقدند که این بروکر امکانات خوبی برای معامله گران ایرانی فراهم کرده است. از جمله:
- امکان واریز و برداشت ریالی؛
- پشتیبانی 24 ساعته به زبان فارسی؛
- ارائه آموزش های رایگان به زبان فارسی؛
- امکان ترید طلا، نفت و سایر کالا ها؛
- سپرده گذاری اولیه پایین (حدود 100 دلار).
اما برخی دیگر از کاربران نظر منفی تری دارند [و معتقدند اوپوفایننس به خاطر سابقه کوتاهش هنوز قابل اعتماد نیست] آن ها نگران هستند که شاید در آینده دچار مشکل شوند!
همچنین شکایت هایی در مورد کندی سیستم و قطعی اتصال در «ساعات پیک بازار» وجود دارد. برخی هم معتقدند اسپرد ها در اوپوفایننس “بالاتر از حد متعارف” است.
در مجموع با توجه به نظرات مثبت و منفی، به نظر می رسد تجربه کاربران ایرانی از اوپوفایننس متفاوت بوده و نمی توان به طور قطع در مورد مناسب بودن یا نبودن آن برای معامله گران ایرانی قضاوت کرد. هر فرد باید با توجه به نیاز ها و شرایط خود تصمیم بگیرد.
💡نظر کارشناس درباره کلاهبرداری بروکر اوپو
تاکنون شواهد و مدارک قابل اعتمادی مبنی بر کلاهبرداری گسترده از سوی بروکر اوپو فایننس منتشر نشده است. البته همانطور که ذکر شد، اوپو فایننس یک بروکر نسبتا تازه تأسیس است و سابقه فعالیت طولانی مدتی ندارد.
همچنین برخی از کاربران شکایاتی در مورد «کندی سیستم» یا «بالا بودن اسپرد ها» مطرح کرده اند؛ بنابراین هرچند تاکنون شواهد محکمی برای کلاهبرداری اوپو فایننس ارائه نشده است!
اما همچنان نیاز است فعالیت های این بروکر تحت نظارت باشد تا از سلامت و امنیت معاملات مشتریان اطمینان حاصل شود.
در مجموع توصیه می شود معامله گران با در نظر گرفتن سطح ریسک پذیری خود در مورد همکاری با اوپو فایننس تصمیم گیری کنند.
سوالات متداول
آیا اوپو فایننس مجوزهای لازم را دریافت کرده است؟
بله اوپو فایننس مجوز های لازم از جمله FSA سیشل را دریافت کرده است.
آیا تاکنون گزارشی از کلاهبرداری اوپو فایننس منتشر شده است؟
خیر، تاکنون گزارش مستندی از کلاهبرداری اوپو فایننس منتشر نشده است.